Oroszország a kriptodevizák betiltására készül

Az orosz pénzügyi tárca és a központi bank az év végéig kidolgozza a kriptodeviza-forgalmat szabályozó törvény alaptervezetét – jelentette ki Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter szerdán Moszkvában.

Arról, hogy az orosz államnak szabályoznia kell a kriptodevizák kibocsátását és forgalmát, egy Vlagyimir Putyin orosz elnök vezetésével, Szocsiban megtartott magas szintű szaktanácskozás döntött.

Putyin a fórumon támogatta a kriptodeviza-forgalom szabályozását, de egyebek között felhívta a figyelmet arra, hogy a virtuális fizetőeszközök megnehezítik a beazonosítást és a pénzmosás elleni küzdelmet, és semmi sem szavatolja azok értékét.

Elvira Nabiullina, a központi bank vezetője elnöke Szocsiban közölte, hogy Oroszországban be fogják tiltani a bitcoint és más kriptodevizát magánszemélyeknek forgalmazó weboldalakat.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Észak-Korea újabban bitcoin bányászatból szerzi a tőkét

Dél-Korea megkezdte a leszámolást a virtuális valutákkal

Ausztriában már Bitcoinnal is lehet fizetni a postán

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »