Nagyot zuhant Trump népszerűsége

Csaknem hat hónappal hivatalba lépése után 36 százalékon áll Donald Trump amerikai elnök népszerűsége, ami csökkenést jelent a korábbi hónapokhoz képest – derül ki a The Washington Post és az ABC News hírtelevízió által megrendelt, vasárnap ismertetett felmérésből.

Áprilisban még a válaszadók 42 százaléka szerint tette jól a dolgát az Egyesült Államok 45. elnöke. Jelenleg a többség, 58 százalék helyteleníti azt, ahogyan Trump kormányoz, közülük 48 százalék azt válaszolta, hogy erőteljesen nem ért egyet az elnök politikájával.

A megkérdezettek szintén 48 százaléka véli úgy, hogy Trump januári hivatalba lépése óta gyengült az ország vezető szerepe a világban, míg 27 százalékuk szerint erősödött.

A válaszadók pont fele úgy látja, az elnök elődeinél rosszabbul teszi dolgát, míg 25 százalék foglalt úgy állást, hogy az elnök jobb munkát végez a korábbi elnököknél, és nagyjából ugyanilyen arányban vannak azok, akik szerint Trump se nem jobb, se nem rosszabb elődeinél. A válaszadók többsége, 55 százaléka úgy ítéli meg, hogy Trump nem ért el jelentős haladást az általa kitűzött célok megvalósítása terén.

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »