Rakkába értek a Washington támogatta milíciák Szíriában

Behatoltak vasárnap Rakkába, az Iszlám Állam terrorszervezet szíriai „fővárosába” az Egyesült Államok támogatta milíciák – jelentette a kiterjedt helyi aktivistahálózattal rendelkező Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) emigráns csoport.

A Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd-arab katonai szövetség harcosai előzőleg átkeltek az Eufráteszen, és déli irányból törtek be a városba, amelynek a visszafoglalásáért június elején indítottak offenzívát. Csütörtökön kerítették be a várost, ahol az ENSZ értesülése szerint mintegy százezer civil kényszerült maradásra.

Az SDF egy piacot foglalt el, amelyet teljesen az ellenőrzése alá vont, de ellentámadásra lehet számítani – közölte az OSDH igazgatója. Az értesülést az SDF is megerősítette.

A nemzetközi koalíció becslése szerint az Iszlám Államnak mintegy 2500 fegyveres terroristája van a városban, amely az atrocitások szimbólumává vált, amióta a terrorszervezet 2014-ben elfoglalta.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / AFP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »