Izrael válaszcsapást mért Szíriára

Az izraeli légierő pénteken a szíriai kormányhadsereg egyik állását bombázta, néhány órával azután, hogy egy Szíriából kilőtt rakéta becsapódott a Golán-fennsík Izrael által megszállva tartott részén – közölte az izraeli hadsereg.

„A pénteken korábban Izrael ellen Szíriából kilőtt rakétára válaszul az izraeli hadsereg egyik repülőgépe célzott lövést adott le a rakétát kilövő állásra” – áll a hadsereg közleményében. A hadsereg előzőleg közölte, hogy a Szíriából kilőtt rakéta nem okozott sem károkat, sem sebesüléseket. A közlemény szerint a lövedék „a szíriai belharcok” eredménye. Szíriából kilőtt rakéták, illetve lövedékek rendszeresen csapódnak be a térségben a szíriai polgárháború kezdete óta.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő pénteken kijelentette, Izrael azonnal válaszcsapást mér, ha területére tüzet nyitnak.

Izrael az 1967-os hatnapos háborúban foglalta el Szíriától a Golán-fennsík mintegy 1200 négyzetkilométerét. A terület bekebelezését a nemzetközi közösség soha nem ismerte el. Mintegy 510 négyzetkilométer szíriai ellenőrzés alatt van. Izrael és Szíria gyakorlatilag még mindig hadiállapotban van egymással.

A szíriai polgárháború 2011-es kezdete óta az izraeli hadsereg több légicsapást mért Szíriára, izraeli állítás szerint ezek többségének a Hezbollah síita szervezetnek szánt fegyvereket szállító konvojok, illetve az azokat tároló raktárak voltak a célpontjai.

  • Korábbi cikkeink a témában:

Forrás: MTI/AFP

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »