Jelentősen csökkentenék az USA kereskedelmi hiányát Vietnammal szemben

Vietnam 15-17 milliárd dollár értékben vásárol amerikai termékeket és szolgáltatásokat – az erről szóló megállapodást a vietnami miniszterelnök szerdán záródó, háromnapos washingtoni útján írják alá.

Nguyen Xuan Phuc kormányfő egy amerikai fórumon azt mondta kedden, hogy Vietnam különösen fejlett technológiát kíván beszerezni az Egyesült Államoktól.

A Donald Trump amerikai elnökkel szerdán tárgyaló vietnami miniszterelnök nem tárta fel, hogy pontosan mit terveznek vásárolni. Ugyanakkor azon a fórumon, ahol a vietnami miniszterelnök is részt vett, Steve Bolze, a GE vezérigazgatója közölte, hogy a General Electric 6 milliárd dolláros szerződést köt Vietnammal. Részelteket azonban ő sem mondott.

Vietnam tervezett amerikai importjáról röviddel azután hangzott el a bejelentés, hogy Robert Lighthizer, amerikai kereskedelmi főképviselő aggodalmát fejezte ki, mert szerinte túl gyorsan nő a Vietnammal szembeni amerikai kereskedelmi hiány. Az Egyesült Államoknak tavaly 32 milliárd dollár külkereskedelmi hiánya volt Vietnammal szemben.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »