Újabb részletek kerültek napvilágra Trump és Comey konfliktusáról

Donald Trump elnök péntek reggeli Twitter-bejegyzésében csak megjegyzést tett, és nem megfenyegette a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) volt igazgatóját – hangoztatta pénteken Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője. Közben újabb részletek kerültek napvilágra Trump és James Comey konfliktusáról.

Spicer szóvivőt a szokásos napi sajtóértekezletén szinte csak James Comey FBI-igazgató keddi elbocsátásáról, és az azt követő fejleményekről kérdezték. Spicer, miután többször is megismételte, hogy Trump elnök nem fenyegette meg Comey-t, leszögezte: az elnök nem készített felvételeket a volt FBI-igazgatóval folytatott beszélgetéseiről. „Nincs több hozzátennivalóm” – közölte.

Donald Trump péntek reggeli Twitter-bejegyzéseinek egyikében azt írta: James Comey jól teszi, ha nem kezd kiszivárogtatni információkat a sajtónak, mert csak reménykedhet, hogy nem készültek felvételek a beszélgetéseikről.

A szóvivő nem válaszolt azokra a kérdésekre, amelyek azt feszegették: igaz-e, amit az elnök egy másik miniblog-bejegyzésében írt arról, hogy rendkívüli aktivitása miatt a munkatársai a sajtótájékoztatókon nem is tudják pontosan közvetíteni a történéseket. „Ezek szerint nem értesül mindenről, ami történik?” – szegezték a kérdést a szóvivőnek, aki azzal válaszolt, hogy igyekszik mindenről információkhoz jutni, kollégáival együtt éjt nappallá téve dolgozik, de Trump elnök tényleg nagyon aktív, nagyon sok minden történik vele.

Arra a kérdésre válaszolva, amely Oroszországnak az amerikai politikába történő állítólagos beavatkozását firtatta, Sean Spicer hangsúlyozta: „egy hamis narratíva ellen harcolunk.”

Az amerikai sajtóban egymás után bukkannak fel részletek Donald Trump és James Comey konfliktusáról

A CNN hírtelevízió meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította, hogy Trump akkor haragudott meg Comey-ra, amikor az FBI vezetője nem volt hajlandó „hűségnyilatkozatot” tenni neki azon a bizonyos januári vacsorán, amelyről Trump az egyik csütörtöki interjújában említést tett.

Az elnök csütörtökön azt mondta az NBC televíziónak: Comey három különböző alkalommal is megerősítette neki, hogy ő nem alanya az FBI vizsgálatának. Az egyik ilyen alkalom pedig az a vacsora volt, amelyre beiktatása után néhány nappal hívta meg az FBI igazgatóját.

Erről a januári vacsoráról nyilatkozott az MSNBC televíziónak James Clapper, az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) volt igazgatója, aki egyébként nem volt ott a vacsorán. Clapper azt fejtegette, hogy Comey igencsak kényelmetlenül érezte magát, mert féltette a saját és az FBI függetlenségét. „De egy elnök meghívását nem lehet visszautasítani” – fogalmazott a hírszerzés volt csúcsigazgatója.

Clapper a Trump-kampánycsapat és Oroszország közötti vélelmezett összejátszásra is kitért. Módosított korábbi álláspontján. Míg a szenátusi meghallgatáson azt mondta, hogy nincsenek bizonyítékok ilyen összejátszásra, pénteken az MSNBC-nek már úgy fogalmazott: lehet erre bizonyíték. Magyarázattal nem szolgált. Azt hangsúlyozta: arra van szükség, hogy a Trump-kormányzat fölött sűrűsödő felhőket eloszlassák. James Clapper interjúját valamennyi nagy amerikai tévéállomás átvette az MSNBC televíziótól.

Közben több amerikai televízió is arról adott hírt – meg nem nevezett forrásokra hivatkozva – hogy James Comey nem tart attól, hogy bármiféle kompromittáló hangfelvételt hoznának nyilvánosságra róla.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »