Jól halad a moszuli offenzíva

Az iraki csapatok kiűzték az Iszlám Állam dzsihadistáit Nyugat-Moszul legnagyobb kerületéből – közölte egy magas rangú katonai vezető kedden.

Abdul-Vahab asz-Szaadi, a különleges erők altábornagya az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy a kiterjedt at-Tanek kerületet teljesen felszabadították, és immár teljesen a biztonsági erők ellenőrzése alatt áll.

At-Tanek Moszul legnyugatibb részén található, és elfoglalása jelentős siker az iraki hadsereg számára, amely tavaly október óta harcol a dzsihadisták utolsó iraki bástyájának számító nagyváros visszaszerzéséért.

Kapcsolódó cikkeink:

At-Tanektől keletre, a Tigris folyó mentén fekvő óvárosban az iraki erők a dzsihadisták heves ellenállásába ütköztek. A csapatok csak nehezen jutnak előre a sűrűn lakott városrész szűk sikátoraiban. Moszul 2014 nyarán került az Iszlám Állam kezére, amely akkoriban hatalmas területekre tett szert Irak északi és nyugati részén.

Forrás: MTI/AP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »