Az amerikai alelnök az EU-t nyugtatgatja

A Donald Trump vezette új kormányzat keresi a módját, hogy miként mélyíthető el a kapcsolat az Egyesült Államok és az Európai Unió között – jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök hétfőn Brüsszelben, ahol tárgyalásokat folytat az EU és a NATO vezetőivel.

Pence elsőként Federica Mogherinivel, az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével tárgyalt az Egyesült Államok brüsszeli nagykövetségén.

Szakértők szerint az idézett kijelentés az uniós vezetők megnyugtatására szolgálhatott, akiket aggodalommal tölt el az EU-val szembeni amerikai álláspont megváltozása.

A találkozó helyszínén tüntetők gyülekeztek, akik Trumpot bírálták a nőkkel, a melegekkel és a klímaváltozással kapcsolatos megnyilvánulásai miatt.

Az amerikai alelnök később Donald Tuskkal, az Európai Tanács és Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, illetve Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral folytat megbeszélést.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »