Civil áldozatokkal is járt Trump első légicsapása

Az al-Kaida terrorszervezet harminc feltételezett tagja, valamint tíz polgári személy, hét nő és három gyermek, meghalt vasárnap Jemenben egy amerikai légitámadásban – jelentette az AFP francia hírügynökség egy jemeni vezetőre hivatkozva – ez volt az első jelentős amerikai légicsapás azóta, hogy hivatalba lépett Donald Trump amerikai elnök.

A közép-jemeni al-Beidaa tartományban az amerikai hadsereg drónjai és Apache helikopterei egy iskolát, egy mecsetet és egy börtönt támadtak meg, ahol az értesülések szerint az al-Kaida tagjai tartózkodtak. Az EFE spanyol hírügynökség úgy tudja, hogy a különleges erők helikopteren szállított katonái ezután támadást intéztek egy, a fővárostól, Szanaától 270 kilométerre délkeletre fekvő falu több háza ellen.

A Reuters hírügynökség értesülése szerint a három megölt al-Kaida tag Abdur-Raúf ad-Dahab, a terrorszervezet egyik vezetője, illetve két fivére.

Az arab-félszigeti országban az Abed Rabbó Manszúr Hádi nemzetközileg elismert jemeni elnököt szolgáló erők 2014 szeptembere óta harcolnak az ország egy részét, köztük a fővárost ellenőrző húszi lázadók és az oldalukon álló különböző csoportok ellen, amelyek Ali Abdalláh Száleh volt elnökhöz maradtak hűek.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/AFP/EFE/Reuters

Friss hírek