Vadászgépeket vásárol Franciaországtól India

Franciaország és India 36 darab Rafale harci repülőgép adásvételéről kötött megállapodást pénteken. A két ország védelmi minisztere Újdelhiben írta alá a 8,7 milliárd dolláros szerződést.

A vadászgépek vásárlása része Narendra Modi indiai miniszterelnök azon tervének, hogy fel kívánja újítani az ország légierejének elavult gépparkját. Megítélése szerint ugyanis ezek nélkülözhetetlenek az ország légiereje számára a Kínával és Pakisztánnal folytatott fegyverkezési versenyben.

A miniszterelnök 150 millió dollárt ígért a hadsereg modernizálására. 2012-ben még 126 darabot rendelt az ország a Dassault Aviation francia cég által gyártott Rafale-okból, a későbbi üzleti tárgyalások azonban kudarcba fulladtak. Modi végül 2015 áprilisában a kisebb rendelés mellett döntött.

A Dassault elmondása szerint az első gépeket 18 hónapon belül szállítják Indiába. A szerződés részét képezte az is, hogy Franciaország 30 százalékot fektet be India 7,8 milliárd eurós katonai repülésprogramjába.

Forrás: CNBC

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »