Újabb adatokat szivárogtattak ki a Demokrata Pártról

A Guccifer 2.0 nevű, ismeretlen hacker újabb dokumentumokat hozott nyilvánosságra kedden este az amerikai Demokrata Pártról, annak belső vitáiról és támogatóiról egy londoni, számítógépes biztonsággal foglalkozó konferencián.

A Forbes magazin információi szerint Guccifer 2.0 képviselője – akinek kiléte, személyazonossága ismeretlen – az Európa számítógépes biztonságának jövője című konferencián mintegy 500 megabájtnyi dokumentumot terített szét a résztvevők asztalain. Donna Brazile, a Demokrata Országos Bizottság (DNC) ideiglenes elnöke elismerte a hackertámadás tényét, de – mint mondta – egyelőre a saját számítógépes szakembereik vizsgálják a dokumentumok hitelességét.

Brazile rögtön a republikánus elnökjelölthöz, Donald Trumphoz kötötte a hackertámadást, azt állítva, hogy az egyértelműen az ő érdekeit szolgálja. Brazile nem mulasztotta el megjegyezni azt sem, hogy Trump korábban „magához ölelte” az orosz elnököt, Vlagyimir Putyint, és „nyilvánosan bátorította a további orosz kémkedést, hogy segítse az ő kampányát”. Trump e pár héttel ezelőtti, nagy vihart kavart kijelentése után nem sokkal közölte, hogy csupán tréfált, és azóta is többször bizonygatta: nem tudja, kik támadják a demokraták számítógépes rendszerét.

A most napvilágra került dokumentumok a demokraták pénzügyeiről, pártjuk szervezeti struktúráiról, a párt anyagi támogatóiról közölnek információkat, részletezve az adományozók-finanszírozók neve mellett még a lakcímüket, e-mail címüket és a telefonszámukat is. Ez a második eset, hogy Guccifer 2.0 a Demokrata Párttól ellopott dokumentumokat hoz nyilvánosságra.

Az első esetről bővebben: Lehet, hogy elcsalták a demokrata előválasztást

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »