15%-ra csökkent a szeptemberi kamatemelés esélye az USA-ban

Jövő hét közepén kerül sor az amerikai jegybank szerepét betöltő FED ülésére, ahol várhatóan nem változtatnak még az alapkamaton.

Az egyik FED-kormányzó, Lael Brainard elmondása szerint nem szabad túlságosan hamar kivenni az amerikai gazdaság alól a támaszt, ő személy szerint megvárna egy erősebb trendet a fogyasztói költekezésben és az infláció növekedésére vonatkozóan is visszaigazolást szeretne látni a kamatemelés előtt.

Lael Brainard tagja annak a hat embernek, akik állandó tagként a kamatdöntés során szavaznak, így véleménye valószínűleg az utolsó kiindulópont lehet a szeptember 20-21-i ülés előtt.

A tagok várhatóan megosztottan érkeznek majd az ülésre, néhányan már azt hangoztatják, hogy a kamatok alacsonyan tartása a kívántnál nagyobb emelkedést fog okozni az inflációban, ugyanakkor a másik tábor a „nem érdemes elsietni a kamatemelést” véleményen van.

A piaci elemzők mindenesetre Brainard kommentje után már csak 15% esélyt adnak a szeptemberi kamatemelésre, ez az arány pénteken még 24%-on állt, a decemberi emelésre pedig 50% esélyt látnak. A mostani emelés esélyét az is csökkenti, hogy novemberben elnökválasztást tartanak az Egyesült Államokban.

Forrás: Reuters

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »