Oroszország hadiipari termékek gyártását tervezi Egyiptomban

Oroszország mérlegeli annak lehetőségét, hogy a fegyverszállításokon túl haditechnika-karbantartási és fegyvergyártási kapacitásokat létesítsen Egyiptomban, a helyi hadiiparra támaszkodva – jelentette ki Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter kedden a moszkvai Armija-2016 hadiipari vásáron.

Manturov utalt rá, hogy az egyiptomi hadiipari üzemek jó állapotban vannak, de korszerűsítésre szorulnak. Ugyanakkor alkalmasak arra, hogy egy erre vonatkozó megállapodás megkötése esetén helyi összeszerelésre használják őket, vagy orosz hadiipari termékeket gyártsanak bennük kooperációban.

A miniszter szerint Oroszország és Egyiptom azt tervezi, hogy kutatási és fejlesztési együttműködésbe kezd a katonai repülőgépgyártásban.

Az elmúlt két nap során az orosz fővárosban tartózkodott Szaid Ahmed Szedki Szobhi egyiptomi védelmi és hadiipari miniszter is, aki hétfőn orosz hivatali partnerével, Szergej Sojguval közösen részt vett a kétoldalú haditechnikai együttműködési bizottság harmadik tanácskozásán.

Sojgu megállapította, hogy egyenletesen növekszik az Egyiptomba irányuló orosz fegyvereladások értéke, és elégedettségének adott hangot, amiért az egyiptomi fegyveres erőket korszerű orosz gyártmányú fegyverekkel és haditechnikával szerelik fel.

Szergej Sojgu jelentős, az együttműködés továbbfejlesztését megalapozónak nevezte a két ország májusban született megállapodását, amely hozzáférést engedélyezett Egyiptomnak a Glonaszsz orosz műholdas navigációs rendszerhez.

Az egyiptomi védelmi és hadiipari miniszter kijelentette: a tárgyalások a bizonyítékai annak, hogy a két ország új áttörést kíván elérni a stratégiai együttműködésben.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »