USA elnökválasztás: Trump mexikói látogatásának eredményei

Donald Trump republikánus elnökjelölt erőfeszítése, hogy tisztázza hozzáállását az illegális bevándorlással kapcsolatban, a szerdai USA-Mexikó határ két oldalán tett látogatása során nem sokat segített a mérsékelt republikánus szavazók meggyőzésében.

Sokan vagy nem voltak tudatában a látogatásnak vagy azon az állásponton voltak, hogy a szokatlan diplomáciai viselkedését a látogatása során beárnyékolták a hazatérése után tett kijelentések.

Trump  mexikói látogatásának célja részben az volt, hogy a mérsékelt és ingadozó szavazókhoz szóljon. Ezen szavazók között vannak olyanok is, akiket erősen érint az illegális bevándorlás és attól tartanak, hogy az ingatlanmogulból, korábbi TV sztárból hiányzik a megfelelő vérmérséklet, hogy nemzetközi diplomáciai tárgyalásokat folytasson.

A szerdai találkozóról Pena Nieto mexikói elnök első körben úgy nyilatkozott, hogy „nyitott és építő” volt. Trump később úgy emlegette a mexikói vezetőt, mint barátját és egy csodálatos elnököt.

De mindössze néhány órával Mexikó elhagyása után Trump beszédet tartott az arizonai Phoenixben, ahol ismét hangsúlyozta azt az elképzelését, hogy falat épít a déli határ mentén és több millió bevándorlót deportál, akik illegálisan telepedtek le Amerikában.

Pena Nieto később már úgy nyilatkozott, hogy Trump veszélyt jelent az országára nézve.

Arizona, amely egy megbízhatóan republikánus állam volt az elmúlt választások során, most egy igazi csatatér lehet a Trump-Clinton versenyben. A Reuters/Ipsos Nemzeti Államok projekt felmérésében, amely egy országos online közvéleménykutatás a választást illetően, Trump csak 3 százalékkal vezet Clinton előtt az augusztus 26.-ai adatok szerint.

Clinton szerda este bejelentette, hogy hirdetéseket fog futtatni Arizonában is, ami annak a jele, hogy esélyt lát a győzelemre ebben az államban.

Korábban már írtunk róla, hogy Trump masszív kitoloncolást ígér az illegális bevándorlóknak, ma reggeli cikkünk szerint pedig a támogatóinál is kiverte a biztosítékot Donald Trump.

Forrás: Reuters

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »