Hollandiában is elindult a választási harc

A muszlim országokból érkező menedékkérők és migránsok kitiltását, és az Európai Unió elhagyását sürgette pénteken közzétett választási programjában Geert Wilders, a jobboldali, holland Szabadságpárt (PVV) vezetője.

A korábban kisebbség elleni uszítással vádolt, de később felmentett pártvezér „deiszlamizálni” szeretné Hollandiát (Hollandia mintegy 17 milliós lakosságának körülbelül 5 százaléka muszlim), és ennek érdekében a Korán betiltására, a mecsetek, a muszlim iskolák és a menedékkérők elhelyezésére szolgáló befogadó központok bezárására, valamint a muszlim fejkendő viselésének büntethetővé tételére szólított fel egyoldalas kiáltványában.

geert_wilders

A friss felmérések szerint jelenleg a főként muszlimellenes megnyilvánulásairól ismert PVV a legnépszerűbb politikai erő Hollandiában, mely a nagyobb hollandiai pártok közül elsőként tette közzé a programját a jövő márciusi választások előtt. Elemzők szerint azonban ha a PVV meg is nyeri a választást, Wilders nézetei miatt lehetetlen lesz más pártokkal koalíciót kötniük.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »