Trump változtat vagy visszalép

A The Wall Street Journal című amerikai lap szerkesztőségi állásfoglalása szerint Donald Trump republikánus párti elnökjelöltnek változtatnia kell, vagy visszalépnie és átadnia az elnökjelöltséget Mike Pence alelnökjelöltnek.

A republikánusokhoz közelálló, tekintélyes napilap szerkesztőségi cikke helyi idő szerint vasárnap késő este jelent meg a lap internetes oldalán, és azonnal óriási figyelmet keltett a politikai szereplők és a közélet iránt érdeklődők körében.

A szerkesztőség annak hatására jelentette meg közös állásfoglalását, hogy Trump vasárnap több Twitter-üzenetben is másokat okolt – elsősorban a sajtót – azért, hogy népszerűsége zuhan a felmérésekben. A The Wall Street Journal abban igazat ad neki, hogy a média nagy része a vereségét akarja, de hozzáteszi, hogy ez így volt a két Bush és Ronald Reagan elnök esetében is. És igaz ez valamennyi republikánus elnökjelöltre – állapítja meg a lap. A különbség az – szögezi le -, hogy Trump megkönnyítette mind a média, mind politikai ellenfelei dolgát.

Trump azt hiszi, hogy a nagygyűléseken megjelenő tömegek helyettesítik a kampány szervezettségét és a szavazók meggyőzésének digitális stratégiáját, s azt gondolja, hogy a közösségi média ér annyit, mint egy százmillió dolláros reklámkampány az ingadozó államok megnyerésére – mutat rá a lap.

A szerkesztőség hangot ad azon meggyőződésének, hogy Donald Trump úton van egy megnyerhető verseny elvesztése felé. Emlékeztet arra is, hogy Trump valamennyi kulcsfontosságú szövetségi államban vesztésre áll, egyes államokban, mint például New Hampshire-ben kétszámjegyű a lemaradása Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt mögött. A középnyugati ipari államok – Pennsylvania, Wisconsin – amelyekről azt állította, hogy mozgásba lendíti őket, élesen Clinton felé fordultak.

Hillary Clinton az amerikai történelem második legnépszerűtlenebb elnökjelöltje – Donald Trump után. A New York-i üzletember azonban ahelyett, hogy erősítené választói bizalmát, és megpróbálná javítani a saját imázsát, az elmúlt három hétben további muníciót szolgáltatott bírálóinak – szögezi le a lap.

A voksolásig hátralévő több mint nyolcvan napban Trumpnak már nincs sok ideje – figyelmeztet a The Wall Street Journal, amely ilyen kemény állásfoglalást a republikánus elnökjelöltről még nem tett közzé.

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »