A török légitársaságból is elkezdték kirúgni a dolgozókat

Egyre furcsább helyekre ér el a puccs utáni tisztogatási hullám, most a Turkish Airlines és a török állami telekommunikációs vállalat, a Turk Telekom munkatársainak mondtak fel tömegesen.

Az állami irányítás alatt álló török légitársaság, a Turkish Airlines, mely Európa negyedik legnagyobb légitársasága 211, egyes források szerint 350 munkatársát bocsátotta el hétvégén, nagyrészt utaskísérőket, menedzsereket és adminisztratív dolgozókat, a Gülen mozgalomhoz való kapcsolatukra hivatkozva.

Turkish_airlines

A 30%-ban szintén állami tulajdonú telekomcég, a Turk Telekom dolgozói sem jártak jobban, 198 embert kirúgtak, néhány menedzsert pedig ki is hallgattak a puccskísérlet utáni nyomozás során.

Mindezt az után, hogy bezárattak több mint ezer oktatási intézményt , visszavonták 21 ezer tanár engedélyét és a gyanúsított újságírók elfogását is megkezdték.

Forrás: Independent

Felkapott hírek

Friss hírek

Piaci körkép: aggódik, de még kitart Európa

A DE30 éles eséssel kezdte a mai napot, de az index el tudott pattanni napi mélypontjáról a július közepén indult esés 50%-os visszatérési szintjének környékén (15.415 pont). Míg Ázsiában, leginkább Kínában borús a hangulat, úgy tűnik, Európában még nem adják fel a harcot a bikák.

Read More »

Augusztustól szigorít a beutazási feltételeken Hollandia

Augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni az országba - közölte Mark Rutte holland ügyvezető miniszterelnök hétfőn. Az intézkedés az összes unión belül utazót érinteni fogja, fő oka pedig az aktív fertőzöttek számának erőteljes és hirtelen megugrása.

Read More »