A török flotta 14 hadihajója a puccs óta a tengereken kóborol

Az elmúlt négy napban nem adott hírt magáról a török hadiflotta 14 hajója – feltételezések szerint a parancsnokok részesei lehettek a puccskísérletnek és jelenleg a görög vizek felé hajózhatnak, menedék reményében, hasonlóan ahhoz a nyolc katonai tiszthez, akik még szombaton indultak el Görögországba egy helikopterrel.

A 14 hiányzó hajó aktív szolgálatban volt az Égei-tengeren, illetve a Fekete-tengeren a puccs idején és azóta nem is próbáltak kapcsolatot létesíteni sem a parancsnoksággal, sem a kikötőkkel – ami a puccskísérlet utáni fejlemények tükrében nem igazán meglepő.

hadihajo

A török állami hírtelevízió szerint már 85 generálist és admirálist börtönöztek be a puccskísérletben történő részvételért és több tucat további kihallgatás van folyamatban. Az Anadolu hírügynökség szerint a letartóztatottak között vannak olyan magasrangú személyek is, mint például Akin Ozturk légierő-főparancsnok és Adem Hudidi a török hadsereg második szárnyának parancsnoka, akinek a feladata az Irak, Irán és Szíria felől érkező fenyegetések kezelése volt.

Forrás: The Independent

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply