A NATO tagsággal játszik Erdogan

Recep Tayyip Erdogan gyors és széleskörű reakciója a sikertelen puccs után meglehetősen elbizonytalanította a nyugati vezetőket abban, hogy Törökország valóban az európai útra szeretne lépni.

Federica Mogherini és Angela Merkel után most John Kerry amerikai külügyminiszter nyilatkozott az ügyben és arra figyelmeztetett: a NATO fel fogja mérni, hogy Törökország megtartja-e demokratikus értékrendjét a letartóztatási hullám során, a NATO értékrendjéhez ugyanis a demokrácia is hozzátartozik. „Nagyon sok ember került letartóztatásra nagyon rövid idő alatt” – mondta John Kerry.

NATO_zaszlo

Johannes Hahn, az EU bővítési tárgyalásokkal megbízott biztosa is a letartóztatások gyorsaságát és széleskörűségét emelte ki, és attól tart, hogy a török kormány a katonai puccskísérletet arra használja ki, hogy leszámoljon kritikusaival.

“Pontosan ez az, amitől féltünk,” nyilatkozta Hahn hétfőn. “Az, hogy a letartóztatási listák azonnal az eseményt követően máris rendelkezésre álltak, abba az irányba mutat, hogy a listák előre el voltak készítve.”

Forrás: Bloomberg

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »