Nem lesz népszavazás, Szerbia folytatja európai útját

Aleksandar Vučić kormányfő elutasította az európai út folytatásáról szóló népszavazás megtartásának lehetőségét, s közölte, a kormány továbbra is az európai értékek megvalósításáért küzd.

A szerbiai Amerikai Gazdasági Kamarában tartott munkaebéden Vučić közölte, az új kormány programjával felelősségteljesen és határozottan kitart az európai út mellett.

Azoknak, akik Szerbiában népszavazást szeretnének az EU-csatlakozásról, azt üzente, várjanak négy évet, nyerjenek a választásokon, s szervezzenek ők referendumot.

Kiemelte, az új kormány az oktatás és az egészségügy megreformálására fog fókuszálni, s a duális képzés bevezetését tervezik.

Az oktatási rendszer megváltoztatása a reformok legfájdalmasabb részét képezi majd, mondta a kormányalakító, s aláhúzta, a kormány támogatni fogja azokat a vállalatokat, amely bevezetik a duális oktatást.

Vučić továbbra se adott konkrét választ arra a kérdésre, hogy mikor alakul meg az új szerb kormány, de kijelentette, három nappal a megalakulása előtt értesíteni fogja a nyilvánosságot a kormány összetételéről.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »