Újra civileket öltek a légicsapások

  • Több mint két tucat civil, köztük hat gyerek vesztette életét az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet szíriai fellegvárának számító Rakkára mért légicsapásokban.
  • A londoni székhelyű emigráns csoport tájékoztatása szerint az észak-szíriai város több negyedét is támadás érte, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy orosz vagy szíriai harci gépek hajtották-e végre a légicsapásokat.
  • A keddi támadásoknak a 25 halott mellett sok sebesültje is van, néhányuk állapota válságos.
  • A kormányerőket az IÁ a minap teljesen kiűzte Rakka tartományból, amelynek délnyugati részét előzőleg egy rövid időre sikerült visszaszereznie a hadseregnek.

Több mint két tucat civil, köztük hat gyerek vesztette életét az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet szíriai fellegvárának számító Rakkára mért légicsapásokban – közölte szerdán az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A londoni székhelyű emigráns csoport tájékoztatása szerint az észak-szíriai város több negyedét is támadás érte, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy orosz vagy szíriai harci gépek hajtották-e végre a légicsapásokat. A keddi támadásoknak a 25 halott mellett sok sebesültje is van, néhányuk állapota válságos.

A kormányerőket az IÁ a minap teljesen kiűzte Rakka tartományból, amelynek délnyugati részét előzőleg egy rövid időre sikerült visszaszereznie a hadseregnek.

A kormányerők június 3-án indítottak offenzívát a stratégiailag fontos és szimbolikus jelentőséggel bíró, Rakkától 50 kilométerre található Tabka város elfoglalásáért, s bár sikerült előrenyomulniuk és a település melletti légi támaszpontot megközelíteniük, a dzsihadisták ellentámadásba lendültek, és végül kiűzték őket a tartományból. Az offenzíva kezdete óta mintegy 90 szíriai katona esett el, míg az IÁ-nak 126 harcosa vesztette életét.

A szíriai kormánynak nincs fennhatósága Rakkában 2014 augusztusa, vagyis azóta, hogy az IÁ elfoglalta a tabkai légi támaszpontot, amely a kormányerők utolsó állása volt a tartományban. Az azonos nevű tartományi székhely, Rakka volt az első szíriai város, amely a dzsihadisták kezére került.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »