Egyre több turista látogat Pozsonyba

Nő a szlovák fővárosba látogató turisták száma. Pozsony vezetése további fejlesztésekkel próbál még több látogatót a városba csalogatni. A napokban Ivo Nesrovnal polgármester és Alžbeta Melicharová, a BTB – Bratislava Turist Board – elnöke vázolta a terveket.

Tavaly több mint egymillió turista látogatott el a fővárosba, idén az év első felében negyedével nőtt a turisták száma. A júliustól kezdődő EU-elnökségnek köszönhetően még több látogató érkezhet Pozsonyba.

Ivo Nesrovnal polgármester szerint az eredmények tükrözik a város és a szervezetek hozzáállását. Egyebek mellett a közterületek szépítésével, növények kiültetésével próbálják attraktívabbá tenni a várost. „Külföldön is népszerűsítjük Pozsonyt, hogy javítsuk a versenyképességét a többi európai nagyvárossal szemben” – nyilatkozta a polgármester.

A városvezetés tíz hivatalos információs pontot nyit. A városközpontban, a vasút- és autóbuszállomáson, a repülőtéren, a kikötőkben, az Sznf híd alatt, Bécsben és Hainburgban is lesz információs pont.

Alžbeta Melicharova, a BTB elnöke közölte, az év elejétől különböző projektekkel népszerűsítik a fővárost, turisztikai nagyvásárokon, és intenzív reklámkampánnyal próbálják felkelteni a turisták figyelmét. Új brosúrákat és térképeket adtak ki, és egy mobilapplikációval is segítik az idelátogatók tájékozódását.

Nesrovnal szerint a fővárosnak megvannak az adottságai ahhoz, hogy utolérje a sikeres nagyvárosokat. „Mindent megteszünk, hogy elérjük ezt a célt” – hangsúlyozta a polgármester. Nagyszabású útfelújítás zajlik a városban, revitalizálják az Sznf híd környékét, készül az új dunai rakpart és hamarosan villamossal is átkelhetünk a Duna hídján az Óvárosból Ligetfaluba. Az építkezéseken kívül a színes kulturális programok is hozzájárulnak az új arculat kiépítéséhez.

Az Új Szó beszámolóját idéztük.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »