Képviselők állnak át a szlovák kormányhoz?

Állítólag a Sieťbe készül Boris Kollár pártjának, a Sme rodinának három képviselője, írja az Új Szó.

Három parlamenti képviselővel gyarapodhat a Sieť és ezzel a kormánykoalíció ereje, és végre a Sieť is parlamenti frakciót alapíthat, ha igaz a hír, miszerint Procházka pártjába távozik Boris Kollár három embere.

Sajtóhírek szerint a Sieťbe távozhat Boris Kollár pártja, a Sme rodina három képviselője, Peter Marček, Martina Šimkovičová és Rastislav Holúbek. A három képviselőt a napokban Kollár is megfenyegette, állítólag nem dolgoznak úgy, ahogyan elvárná tőlük. A triónak pedig állítólag azzal van problémája, hogy pártelnökük csak Milan Krajniakra és Peter Pčolinskýra hallgat.

A Sieť nem erősítette meg, de nem is cáfolta az átlépés lehetőségét. „Nem kerüljük a normális munkahelyi és emberi kommunikációt a parlamentben, és a jövőben sem fogjuk kerülni. Bármilyen közelebbi együttműködés azonban megköveteli a közös célokat a parlamenti munka során – válaszolta a három képviselő befogadására vonatkozó kérdésünkre Karin Nemetová, a párt szóvivője. – Ilyen messzire még senkivel sem jutottunk, nem toborzunk embereket. Ha természetes érdeklődést tapasztalunk a szorosabb együttműködés iránt, előbb egymás közt fogjuk megbeszélni.”  Nem hallott pártja parlamenti „frakciójának” bővüléséről Cséfalvay Katalin pártelnök. „Csak a sajtóból értesültem, hogy a három képviselő kilépni készül frakciójából” – mondta lapunknak Cséfalvay. Ugyanakkor nem tartja jó ötletnek, hogy így bővítsék a pártot, alapítsanak frakciót. „Nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez lenne a legjobb megoldás, de tárgyalhatunk róla. Más párt listáján kerültek be, és mindjárt ki is lépnének” – magyarázta Cséfalvay, hogy miért nem tartja ezt a lépést jó ötletnek.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »