Iszlámellenes tüntetésekre figyelmeztetik egymást a szlovákiai muszlimok

Ha szlovákiai muszlim vagy, jobban teszed, ha ma délután elkerülöd a pozsonyi vasúti főpályaudvart és az SNP-teret, a besztercebányai Szabadság teret és a kassai Fő utcát!

Ha Ön könnyen azonosítható külföldiként, vagy kendőt visel, jobban teszi, ha ma délután elkerüli a pozsonyi vasúti főpályaudvart és az SNP-teret, a besztercebányai Szabadság teret és a kassai Fő utcát. Itt zajlanak ugyanis ma délután „A tiltakozó felvonulás az iszlámmentes Szlovákia biztonságáért és jövőjéért” elnevezésű demonstráció. Valószínű, hogy csekély lesz a résztvevők száma, de a korábbi hasonló megmozdulások alkalmával a tiltakozók asszonyokra és gyermekekre is rátámadtak – áll a Facebookon és az Islamonline.skhonlapon tegnap közzé tett felhívásban.

Az iszlámellenes hangulatkeltéshez Szlovákia kormányfője, Robert Fico is sikeresen hozzájárult az e héten adott 45 perces interjújával, amelyben a ciril-metódi szokásokra hivatkozva kifejtette többek között azt is: „Nem akarja, hogy néhány tízezer muszlim itt legyen, akik folyamatosan szeretnék a saját dolgaikat elfogadtatni”.

Bumm.sk

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »