Szerbia: fiatalítanak a haladók

Aleksandar Vučić pártja szombati, belgrádi választási közgyűlésén elmondta, fel akarja fiatalítani és új emberekkel fel akarja frissíteni a Szerb Haladó Párt vezetőségét.

Négy alelnökjelöltet javasolt Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke pártja alelnöki tisztségére: Milenko Jovanovot, aki eddig a tartományi képviselőházban volt képviselő, Miloš Vučevićet, Újvidék polgármesterét, Marija Obradović eddigi szerbiai parlamenti képviselőt és Marko Đurićot, aki a kormány Koszovó-irodájának igazgatója.

A párt végrehajtó bizottságának elnökévé a pártelnök Darko Glišićet javasolta, a főbizottságba bekerül majd az elnöki javaslat szerint Dušan Borković autóversenyző is.

Vučić a SNS választási közgyűlésén elmondta, fel akarja fiatalítani és új emberekkel fel akarja frissíteni pártját.

Vučić ugyanakkor felkérte a közgyűlést, hogy hatalmazza fel a párt elnökségét az esetleges koalíciós tárgyalások lefolytatására tartományi és köztársasági szinten is, noha – mint hangsúlyozta – a haladók számára nem szükséges koalícióra lépni bárkivel is ahhoz, hogy megszerezzék a hatalmat.

A SNS választási közgyűlésén jelen lévő 3862 küldött fogja megválasztani a szombati nap folyamán a párt új vezetőségét. Miután Vučić jelentést tett a párt eddigi munkájáról és megtette a kinevezésekre vonatkozó javaslatait, az ülésről kizárták a nyilvánosságot.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »