A VMSZ folytatni kívánja az együttműködést a haladókkal

A Vajdasági Magyar Szövetség folytatni akarja az együttműködést a Szerb Haladó Párttal (SNS), jelentette ki Pásztor István, a VMSZ elnöke a Tomislav Nikolić államfővel folytatott konzultációja után.

Pásztor az újságíróknak elmondta, erről egyetértés uralkodik közte és a haladók vezetője, Aleksandar Vučić között, elvi megállapodás már létezik, s amikor majd létrejönnek az együttműködés konkretizálására vonatkozó feltételek, akkor látnak hozzá a következő lépésekhez.

A kérdésre, hogy tárgyalt-e Vučićtyal, Pásztor elmondta, már kétszer beszélt vele telefonon, ahogy az SNS más képviselőivel is kapcsolatban áll, de elsősorban a tartományi és önkormányzati szintekre vonatkoztak ezek a megbeszélések.

Hozzátette, arra számít, hogy június közepéig megalakul a vajdasági parlament és a tartományi szervek.

A kérdésre, hogy mitől függ, hogy a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) része lesz-e a tartományi kormánynak, azt válaszolta, ez az SNS és az LSV álláspontjától függ, tehát erről őket kell megkérdezni.

A Vajdasági Rádió és Televíziónál történt személyi változások kapcsán elmondta, figyelemmel kíséri az eseményeket, mert az RTV jelentős és kultikus intézmény, de úgy véli, a pártpolitikusoknak tartózkodniuk kell a véleményezéstől, mert az illetékes intézményeknek kell eljárniuk az ügyben, írja a Tanjug.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »