Kórházat foglaltak el az Iszlám Állam fegyveresei Szíriában

  • Offenzívát indítottak az Iszlám Állam fegyveresei a kormányerők ellen Szíria keleti részén szombaton.
  • A dzsihadisták a rendőrök és a harcokban megölt katonák holttesteivel parádézták az utcán.

Offenzívát indítottak az Iszlám Állam fegyveresei a kormányerők ellen Szíria keleti részén szombaton, és elfoglaltak számos épületet, köztük átmenetileg egy kórházat, amelyet azonban a kormányerők néhány órával később visszafoglaltak.

A szíriai-iraki határhoz közel fekvő Deir-ez-Zór városát megosztva tartják ellenőrzésük alatt a szíriai kormányerők és az IÁ harcosai. A kormányerők által ellenőrzött területeket már egy hónapja tartják ostrom alatt a dzsihadisták, és az élelem- és gyógyszerhiány miatt az ENSZ levegőből próbál utánpótlást ledobni a város lakóinak.

A helyi koordinációs bizottság szombaton közölte, hogy az IÁ fegyveresei elfoglalták az Asszad kórházat, az egyetemi kollégium épületeit és a térségben lévő gabonatárolókat a hajnalban kezdődött offenzívájuk során.

A városban élő Abu Leila, aki Facebook-oldalán követi a fejleményeket, arról írt, hogy az iszlamisták behatolva a kórházba agyonlőttek számos rendőrt, akiket élve fogtak el. A dzsihadisták a rendőrök és a harcokban megölt katonák holttesteivel parádézták a város utcáin.

Rami Abdel Rahman, a londoni központú Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának (OSDH) igazgatója később azt közölte az AFP hírügynökséggel, hogy az IÁ átmenetileg hatalmába kerítette a kórházat, és túszul ejtette az egészségügyi személyzetet, de néhány órával később a kormányerők visszafoglalták a létesítményt. A harcokban a dzsihadisták 24, a kormányerők 35 embert vesztettek szombat reggel óta. Az igazgató hozzátette, hogy a betegek „épek és egészségesek”, amint a „kórház személyzetének többsége” is.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »