Távozik posztjáról a török miniszterelnök

  • Nem indul újra a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja vezetéséért Ahmet Davutoglu török miniszterelnök.
  • Az AKP alapszabályának értelmében Davutoglu miniszterelnök sem lehet, ha nem ő a párt elnöke.
  • Davutoglu megerősítette távozását.

Nem indul újra a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) vezetéséért Ahmet Davutoglu török miniszterelnök a párt május 22-re kitűzött rendkívüli kongresszusán – közölték török tisztségviselők csütörtökön, miután Davutoglu egyeztetett a párt Központi Végrehajtó Bizottságával.

Az AKP alapszabályának értelmében Davutoglu miniszterelnök sem lehet, ha nem ő a párt elnöke.

Davutoglu megerősítette távozását

Nem indul a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) elnöki  tisztségéért a párt május 22-re kitűzött rendkívüli kongresszusán Ahmet Davutoglu török miniszterelnök. Ezt maga a kormányfő  jelentette be csütörtökön Ankarában.

A  miniszterelnök szerda este Recep Tayyip Erdogan török elnökkel, csütörtök délelőtt pedig az AKP Központi Végrehajtó Bizottságával egyeztetett a kérdésről.

Az AKP alapszabályának értelmében Davutoglu  nem lehet miniszterelnök, ha nem ő a párt elnöke.

Davutoglu úgy fogalmazott, hogy soha nem mond egy rossz szót sem az államfőre, akinek a barátságát mindennél többre értékeli.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »