Távozik posztjáról a török miniszterelnök

  • Nem indul újra a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja vezetéséért Ahmet Davutoglu török miniszterelnök.
  • Az AKP alapszabályának értelmében Davutoglu miniszterelnök sem lehet, ha nem ő a párt elnöke.
  • Davutoglu megerősítette távozását.

Nem indul újra a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) vezetéséért Ahmet Davutoglu török miniszterelnök a párt május 22-re kitűzött rendkívüli kongresszusán – közölték török tisztségviselők csütörtökön, miután Davutoglu egyeztetett a párt Központi Végrehajtó Bizottságával.

Az AKP alapszabályának értelmében Davutoglu miniszterelnök sem lehet, ha nem ő a párt elnöke.

Davutoglu megerősítette távozását

Nem indul a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) elnöki  tisztségéért a párt május 22-re kitűzött rendkívüli kongresszusán Ahmet Davutoglu török miniszterelnök. Ezt maga a kormányfő  jelentette be csütörtökön Ankarában.

A  miniszterelnök szerda este Recep Tayyip Erdogan török elnökkel, csütörtök délelőtt pedig az AKP Központi Végrehajtó Bizottságával egyeztetett a kérdésről.

Az AKP alapszabályának értelmében Davutoglu  nem lehet miniszterelnök, ha nem ő a párt elnöke.

Davutoglu úgy fogalmazott, hogy soha nem mond egy rossz szót sem az államfőre, akinek a barátságát mindennél többre értékeli.

Kitekintő / MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Közúton kinyíltak a magyar határok

A rendőrség közleménye szerint korlátozás nélkül utazhat Magyarországra állampolgárságtól függetlenül az, aki - a polgári légijárművel történő beutazást leszámítva - Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia területéről lép Magyarországra.

Read More »

Piaci körkép: ma is lefelé próbálkozik a DAX

Enyhe mínuszt mutatnak a főbb európai indexek szerdán, a kereskedés laposan kezdődött, de később ereszkedni kezdtek az árfolyamok. A Daimler a saját akkumulátorgyártás lehetőségeit vizsgálja, mivel a Daimler és a Farasis Energy által 2019-ben megkötött megállapodás akadozik.

Read More »