Minden hatodik palesztin zsidóknál dolgozik

A palesztin statisztikai hivatal szerint több mint 100 ezer palesztin dolgozik Izraelben és a zsidó telepeken.

A hivatalos számok szerint ugyanakkor Ciszjordániában és a Gázai övezetben 26 százalékra rúg a munkanélküliség összesített aránya. A világbank adatai szerint ez az érték a Gázai övezetet külön tekintve eléri a 45 százalékot is. Az intézmény szerint ezzel a Gázában uralkodó munkanélküliség aránya a világon az egyik legmagasabb. Tekintettel a gyenge palesztin gazdaságra és a politikai stabilitás hiányára, az Izrael által kiadott munkavállalási engedélyek fontos bevételi forrást jelentenek az érintett területek, főként a lassan tíz éve izraeli blokád alatt tartott Gázai övezet lakói számára.

Az elmúlt fél évben izraeliek ellen elkövetett számtalan palesztin késes támadás miatt az izraeli hatóságok átmenetileg megvonták az engedélyeket több olyan helységtől, ahonnan az egyes merénylők származtak. A lépés következtében több száz palesztin család maradt bevétel nélkül. Mindemellett palesztin alkalmazottak ezrei dolgoznak Izraelben munkavállalói, illetve tartózkodási engedély nélkül.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »