Eltérítettek egy egyiptomi utasszállító repülőgépet

  • Eltérítettek és Cipruson kényszerítettek leszállni egy egyiptomi belföldi utasszállító repülőgépet kedden 60 emberrel a fedélzetén.
  • A géprabló vagy géprablók egyelőre nem fogalmaztak meg követeléseket.
  • Egy ciprusi illetékes szerint valószínűleg robbanószerkezet is van a gép fedélzetén.
  • A legfrissebb hírek szerint a nők és a gyerekek elhagyhatják a repülőgépet.

Eltérítettek és Cipruson kényszerítettek leszállni egy egyiptomi belföldi utasszállító repülőgépet kedden 60 emberrel a fedélzetén – jelentette a ciprusi média. Az értesülést később egyiptomi kormánytisztviselők és a ciprusi hatóságok is megerősítették.

Az egyiptomi légiforgalmi hatóság közleménye szerint az Egyptair légitársaság gépén 55 utas és ötfőnyi személyzet tartózkodik. Az első médiaértesülések még 81 személyről szóltak.

A gépnek – amelynek típusát az első hírek eltérően jelölik meg – a ciprusi Lárnaka repülőterén kellett landolnia.

Az egyiptomi légiforgalmi hatóság szerint a repülőgép belföldi járat volt, Alexandriából szállt fel és eredetileg Kairóban kellett volna leszállnia.

Az értesülések szerint az Egyptair légitársaság gépének pilótái leszállás előtt felvették a kapcsolatot a lárnakai légi irányítással, és engedélyt kértek a gépeltérítés miatti landolásra.

A géprabló vagy géprablók egyelőre nem fogalmaztak meg követeléseket, csak arra szólították fel a hatóságokat, hogy járműveiket tartsák távol a repülőtől.

Egy ciprusi illetékes szerint valószínűleg robbanószerkezet is van a gép fedélzetén.

Cipruson válságstábot állítottak fel a rendkívüli helyzet kezelésére. A lárnakai repülőtérre közlekedő gépeket egy másik ciprusi légikikötőbe irányítják át.

A nők és a gyerekek elhagyhatják a repülőgépet

Engedik leszállni a nőket és a gyerekeket az eltérített és Cipruson landolt egyiptomi repülőgépről a gépeltérítők – közölte egy ciprusi illetékes.

Az AP amerikai hírügynökség tudósítása szerint néhányan már le is szálltak a gépről.

Az utasok egy része elhagyta a repülőgépet

Leszállt az utasok egy része, köztük nők és gyermekek az eltérített és Cipruson landolt egyiptomi repülőgépről – jelentették ciprusi televíziók a helyszínről.

Az élőben közvetített képsorok szerint mintegy 40-50 ember szállt le az utasszállítóról.

Az Egyptair légitársaság közlése szerint négy külföldi utas és a legénység kivételével mindenki elhagyhatta a repülőt.

Az egyiptomi légiforgalmi hatóság korábbi közleménye szerint a gépen 55 utas és ötfőnyi személyzet tartózkodott. Biztonsági források szerint az utasok között volt nyolc brit és tíz amerikai állampolgár is.

A repülő az egyiptomi Alexandriából Kairóba indult, de az egyik utas azzal fenyegette meg a pilótát, hogy működésbe hozza a testén lévő robbanómellényt, és arra kényszerítette, hogy szálljon le Lárnakán.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »