A kétnyelvű család szlovák közegben is működhet

Hogyan ismerkedtek meg? Miért Szlovákiában telepedtek le? Hogyan működik a kétnyelvű család Zsolnán? Milyen gondokkal kellett a legidősebb gyereknek szembenéznie az iskolában? Hogyan vészelték át a nehezebb időket? Miért tanulnak otthon magyar történelmet? Miért veszett össze a tízéves kislány a tanító nénivel? Hogyan marad meg továbbra is a kétnyelvű család? Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha az aktuális Vasárnapban elolvassák Vrabec Mária riportját.

Ján Maroszt és családját Dél-Szlovákiában is sokan ismerik. Nemcsak közéleti tevékenysége révén, hanem amiért már a Vasárnapban is bemutattuk őket, azért, mert magyarországi feleségével a színszlovák környezetben is meg tudtak állapodni abban, hogy gyermekeik számára a magyar identitás is fontos. Azt is tudták, hogy ezt nem elég leszögezni, naponta kell majd foglalkozni velük, írni-olvasni tanítani őket, nemegyszer ellensúlyozni a szlovák iskolában hallottakat. De belevágtak – és sikerült nekik.

Az Új Szó beszámolóját idéztük.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »