A terrorizmus Pakisztánban is szedi áldozatait

  • Eléri a 70-et a pakisztáni Lahor városában, egy szabadidőparkban elkövetett pokolgépes merénylet halálos áldozatainak száma.
  • Több mint 340-en sebesültek meg a terrortámadásban.
  • A legtöbb áldozat nő vagy gyerek, miután a merénylő egy játszótér közelében hozta működésbe a robbanószerkezetet.
  • A merénylet elkövetőjeként a pakisztáni tálib szélsőséges mozgalom egyik szárnyához köthető iszlamista csoport jelentkezett.

Eléri a 70-et a pakisztáni Lahor városában, egy szabadidőparkban elkövetett pokolgépes merénylet halálos áldozatainak száma a legújabb, hétfőn közölt hivatalos adatok szerint.

A korábbi beszámolók 65 halálos áldozatról szóltak.

Több mint 340-en sebesültek meg a terrortámadásban – közölte a Pandzsáb tartományi mentőszolgálatok szóvivője.

A legtöbb áldozat nő vagy gyerek, miután a merénylő egy játszótér közelében hozta működésbe a robbanószerkezetet. A helyi média beszámolói szerint a merényletben meghalt gyermekek száma a 29-et is elérheti.

A merénylet elkövetőjeként a pakisztáni tálib szélsőséges mozgalom egyik szárnyához, a Tehrik-e Talibán szervezethez köthető Dzsamat ul-Ahrar nevű iszlamista csoport jelentkezett. A hivatalos tájékoztatás szerint öngyilkos merénylet történt, a terrorista mintegy 20 kilogramm robbanószert vitt magával a testére erősített robbanóövben, illetve egy hátizsákban. A robbanóanyag mellé csavarokat is tettek, hogy ezzel növeljék a detonáció pusztító hatását.

A robbanás a Gülsán-e-Ikbál park főbejáratához közeli parkolóban történt. Az év egyik első meleg estéjén sokan keresték fel a parkot, és sokan voltak közöttük pakisztáni keresztények, akik a húsvéti fesztiválra érkeztek a parkhoz tartozó vidámparkba.

Kitekintő / MTI

Friss hírek