Szlovákiai választások: a szavazóknak majdnem a fele elégedetlen

A Focus közvélemény-kutató intézet felmérést készített arról, mennyire elégedettek a polgárok a parlamenti választások eredményével. A válaszadók közel fele más eredményre számított. Az Új Szó összefoglalóját idézzük.

A SITA hírügynökség hozta nyilvánosságra azt a felmérést, amelyből kiderült, a lakosság 43 százaléka elégedetlen a választások eredményével és csak 21 százaléknak tetszik a jelenlegi parlamenti leosztás.

Martin Slosiarik a Focus ügynökség igazgatója a sajtónak elmondta, hogy a választások eredményével elégedett 21 százalékból mindössze 5 százalék az, aki nagyon elégedett. A választások eredményével elégedetlen 43 százaléknyi válaszadóból 16 százalék nagyon elégedetlen.

Összességében 36 százalék nem is elégedett és nem is elégedetlen az eredményekkel. A felmérés során azt is megkérdezték, hogy az egyes pártok eredményével mennyire elégedettek a válaszadók. A Smer eredményével 39 százalék, az SNS sikerével 29 százalék, Borisz Kollár Család Vagyunk pártjának eredményével 28 százalék, Marián Kotleba Mi Szlovákiánk Néppártjának eredményével pedig a válaszadók 27 százaléka volt elégedett. A megkérdezettek legnagyobb mértékben az MKP-tól vártak volna jobb teljesítményt, Berényiék eredményével ugyanis csupán 4 százalék volt elégedett. A KDH sem szerepelt jól, az ő eredményükkel a válaszadók 9 százaléka volt elégedett. A Híd választásokon elért eredményével is csak a megkérdezettek 19 százaléka volt megelégedve.

A felmérést március 11. és március 16. között készítették, 1 023 nagykorú személyt kérdeztek meg, akik tükrözték az ország lakosságát a nem, a kor, az iskolázottság, a nemzetiség, a településszerkezet, és regionális tekintetben.

A válaszadóknak a következő kérdést tették fel: „Összességében mennyire elégedett a választások eredményével?” A 2012-es választások eredményével akkor a lakosság 44 százaléka volt elégedett, 21 százaléka pedig elégedetlen. 35 százalék akkor is neutrális maradt, hiszen sem elégedett sem elégedetlen nem volt.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »