Kishegyes: Ivica Dacic részt vett a húsvéti szentmisén

Ivica Dačić szerb miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter a kishegyesi Szent Anna templomban részt vett a húsvéti szentmisén. Dačić ez alkalommal kiemelte, hogy a húsvét a feltámadás ünnepe, ezért örvendetesnek nevezte, hogy Szerbiában a békés egymás mellett élés és az egymás elfogadásának feltámadása tapasztalható, egyben pedig kellemes ünnepeket kívánt azoknak, akik most ünneplik Krisztus feltámadását.

Ivica Dačić Marko Rovčanin községi elnök meghívására Aleksandar Antić energetikai miniszter és Dušan Bajatović, a Srbijagas igazgatójának társaságában érkezett Kishegyesre. Ft. Brasnyó Ferenc esperes plébános a templomajtóban fogadta, majd pedig a templomban köszöntötte a vendégeket. Külön köszönetet mondott Rovčaninnak, akivel jónak nevezte az együttműködést, megköszönte az önkormányzatnak a segítséget bizonyos egyházi objektumok felújításában. A Magyar Nemzeti Tanács és a helyi önkormányzat nevében Linka B. Gabriella mondott köszöntőt, melyben áldott húsvétot kívánt mindenkinek.

Kishegyes Község három településén több vallás képviselői élnek évtizedek óta békében és egyetértésben. Bácsfeketehegyen a reformátusok vannak többségben, de aktív az evangélikus közösség is, néhány évvel ezelőtt újították fel a templomukat. Római katolikus templom is van a faluban. Szeghegyen ortodox, Kishegyesen római katolikus templom van, de egyéb vallási közösségek is működtetnek imaházakat. Ivica Dačić szerint a különböző nemzetiségű és különböző vallású emberek békés egymás mellett élése ebben a községben példaértékűnek tekinthető.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »