Nagybecskerek: megnyílt a parlamenti képviselők irodája

Kicsinek bizonyult a Nagybecskerek központjához közeli, Dušan cár utca 12. alatti, új képviselői iroda, amelyet tegnap nyitottak meg hivatalosan és ez a nyolcadik ilyen helyszín, ahol a jövőben a parlamenti képviselők fogadni tudják a polgárokat, hogy kérdéseikre, problémáikra orvoslást keressenek.

Az elmúlt hónapokban a CeSID, az USAID és az NDI szervezetek illetékesei úgy döntöttek, hogy egy újabb próbálkozást valósítanak meg: képviselői irodákat nyitnak Szerbia-szerte, mégpedig 13 helyszínen, községben vagy városban. Ennek jegyében tegnap megnyílt a sorrendben a nyolcadik képviselői iroda Nagybecskereken.

Az iroda megnyitása nem volt könnyű folyamat, hangsúlyozta Kovács Elvira, a VMSZ parlamenti képviselője, aki elmondta, hogy néhány hónappal ezelőtt indították el a megbeszéléseket, ám az ügyintézés elhúzódott, így már csak mostanra készült el az iroda, amikor már feloszlatták a parlamentet. A partnerek mintegy másfél évig támogatják az iroda munkáját, ám Nagybecskerek város illetékesei vállalják, hogy a minimális költségeket a jövőben is fedezik majd, hogy az iroda működjön.

A polgárok bizonyára azt gondolják, hogy a képviselők már nem is tevékenykednek, hisz nincsenek parlamenti ülések, holott a bizottságok többsége továbbra is teszi a dolgát, mint például az európai integrációs bizottság, vagy az emberjogi bizottság is rendszeresen ülésezik – mondta Kovács Elvira.

2010-ben már létezett egy kommunikációs-képviselői iroda, amely addig működött, amíg a partnerek, az USAID és az NDI szervezet pénzelte, és Nagybecskerek önkormányzata is segítette a munkát. A két csonka mandátum alatt Szerbiában sehol sem működtettek hasonló irodát, mivel a partnerek szerint Szerbiában módosítani kell a választási rendszeren ahhoz, hogy a parlamenti képviselők valóban közelebb kerüljenek a polgárokhoz.

A mostani megnyitón Kovács Elvira hangsúlyozta, hogy a polgárok máris ellátogathatnak a kommunikációs, képviselői irodába minden munkanapon, hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 10 és 12 óra között, valamint csütörtökön 16 és 18 óra között, ahol az asszisztenstől kérhetnek időpontot, hogy találkozhassanak, és elbeszélgethessenek a két nagybecskereki képviselővel, Kovács Elvirával, illetve Mirko Krlićtyel.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »