Szétszedték Bugárt a kommentelők

Szinte felrobbantak a szlovák hírportálok internetes oldalai, miután Bugár Béla, a Híd elnöke szombaton este élő adásban bejelentette, hogy elfogadja a meghívást, és részt vesz a Smer kormányalakítási tárgyalásain. Az Új Szó összefoglalóját idézzük.

Ezután Andrej Danko, az SNS elnöke megdicsérte őt, mondván, Bugár kompromisszumkereső politikus, és a Szlovák Nemzeti Pártnak a Smerrel, valamint a Híddal lenne a legkevesebb gondja az együttműködés terén.

A szlovák kommentelők a Facebookon viszont nem kímélték a Híd elnökét. Minden elkeseredettségüket Bugár nyakába zúdították, szembesítve őt választások előtti ígéreteivel, és március 8-i kijelentésével, hogy nem tárgyal a Smerrel. Egyes hozzászólók szerint éppen ez a lépés okozza majd, hogy Marián Kotleba pártja még jobban megerősödik. Sokan sajnálkoztak, hogy rá szavaztak, árulónak, Júdásnak nevezték, például a Híd választási óriásplakátján álló egyik szlogenre hivatkozva: „El tud képzelni egy Fico-nélküli kormányt? Mi igen!”.

Az egyik visszatérő kérdés az volt, vajon a Híd „hogyan akarja megelőzni a szélsőségesek további erősödését, amikor épp most döntötte el, hogy azt fogja támogatni, ami itt négy évig volt”.

A Denník N bloggere, Marián Letko szerint Bugár ezzel politikai öngyilkosságot követett el, „ de már unja az ellenzéki padsorokban való üldögélést, fáradt és öreg”. A szerző szerint már csak abban reménykedhet, hogy tényleg összeáll a Smer–SNS–Híd–Sieť-kormánykoalíció.

„Ezek után egy előrehozott választásokat nem élne túl a pártja. Kérdés, hogy túlélheti-e a Smerrel való kormányzást. A Smer nem bánik kesztyűs kézzel a koalíciós partnereivel, egy szempillantás alatt eltünteti azt, akire már nincs szükség. Meggyőződhetett erről a HZDS és az SNS is, és most pontosan ez vár a Hídra. De bárhogy lesz is, egy biztos: Béla befejezte” – írta a Denník N.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »