Az amerikai nagykövet példaértékűnek nevezte a Vajdaságot

Kyle Scott, az USA belgrádi nagykövete hétfőn Újvidéken kijelentette, Vajdaság példaértékű a régióban a népek együttélése tekintetében.

„A Vajdaság mindenki számára példát mutat a régióban arra vonatkozóan, hogyan kell a különböző népeknek együtt élniük” – közölte Scott Bojan Pajtić tartományi kormányfővel folytatott találkozóján.

Hozzátette, a vajdasági kormány aktív politikájával gondoskodik arról, hogy megőrizze a különböző nemzeti közösségek nyelvét, kultúráját és hagyományait.

Pajtić és Scott a gazdasági fejlesztések és a régióbeli viszonyok jelentőségéről, valamint a külföldi beruházások bevonzásáról is tárgyalt, áll a tartományi kormány sajtóirodája közleményében.

Pajtić elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy az amerikai nagykövet magas fokú érdeklődést mutat a külföldi beruházások Vajdaságba és Szerbiába történő bevonzása terén.

Kyle Scott hétfőn első hivatalos látogatását tette meg Vajdaságban. A nagykövet a gazdasági együttműködésről Miloš Vučevićtyel, Újvidék polgármesterével is tárgyalt.

Vučević elmondta, a találkozó fő témája az amerikai beruházók érkezése volt, amely néhány ezer munkahely megnyitását és gyárak kiépítését teszi lehetővé, közölték a polgármesteri kabinetben.

Az amerikai nagykövet, aki mindössze néhány hete van Szerbiában, közölte, Újvidék vonzó befektetési helyként és sikeres városként ismert az amerikai üzletemberek körében.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »