Szerbia: teljes készültségben a biztonsági szolgálatok

A menekültválság miatt az összes rendőri egység és biztonsági szolgálat számára elrendelték a teljes készültséget, jelentette ki Nikola Selaković igazságügyi miniszter a biztonsági szolgálatokat koordináló testület ülése után.

Selaković hozzátette, hogy a testület az államfőnek javasolni fogja, hogy hívja össze a Nemzetbiztonsági Tanács ülését, amelynek témája a régió egyre összetettebb biztonsági helyzete lenne.

A biztonsági szolgálatok teljes készültsége a szerb hadseregre is érvényes, azt azonban csak a hatályos törvényekkel összhangban vethetik be, a Nemzetbiztonsági Tanács és a köztársasági elnök döntése alapján – írja a Tanjug hírügynökség.

Selaković hangsúlyozta, hogy a biztonsági erők minden oldalról kötelesek védeni Szerbia határait. Az országba egyre több gazdasági menekült érkezik, akik sokszor agresszívan viselkednek, de Szerbia továbbra is tisztelettel fog bánni az összes migránssal, főleg azokkal, akik háború sújtotta országból érkeznek.

A igazságügyi miniszter kijelentette, hogy Szerbia nem fog kerítést és falat építeni.

„Szerbia hű marad eddigi menekültpolitikájához, de elsősorban saját magát és saját érdekeit fogja védeni”, nyilatkozta Selaković.

Nebojša Stefanović belügyminiszter pedig azt mondta, a válság még igen sokáig eltarthat, a jelenlegi megoldások pedig nem kivitelezhetőek hosszútávon.

A belügyminiszter a kérdésről a mai migránsválságról tartott bécsi konferencián nyilatkozott, melyen részt vettek a nyugat-balkáni országok belügy- és külügyminiszterei.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »