A magyarok nélkül nem lesz kormány?

Az összes parlamentbe jutó ellenzéki pártnak együtt kell működnie, ha kormányt akarunk váltani – nyilatkozta Berényi József, az MKP elnöke a TA3 hírtelevízió mai vitaműsorában. Minderről az Új Szó számolt be. Berényi József Bugár Béla azon nyilatkozatára reagált, amelyben a Híd elnöke felvetette a Smerrel való koalíciós kormányzás lehetőségét. Berényi szerint egy potenciális jobboldali koalícióból sem az MKP, sem a Híd nem maradhatna ki, amennyiben mindkét párt bejutna a parlamentbe.  Berényi elmondta: az MKP egyik legfőbb célja a dél-szlovákiai infrastruktúra fejlesztése, hogy idecsábítsák a befektetőket. A párt a kisebbségi miniszterelnök-helyettes funkcióját is visszaállítaná. “Hiba volt annak megszüntetése” – fogalmazott az MKP elnöke.    

Kitekintő / Új Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »