Fico hülyének nézi a választóit?

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke szerint Robert Fico hülyének nézi a választóit, ha azt hiszi, hogy hitelt adnak az ellene felhozott „bizonyítékoknak”. Hangsúlyozta: a kormányfő nem juthatott legális úton ezekhez a dokumentumokhoz. „Ez azt jelenti, hogy maga a kormányfő csinál Szlovákiából olyan államot, ahol normálisak a maffiára jellemző praktikák” – fűzte hozzá. Minderről az Új Szó számolt be.

Matovič reagált arra a vádra is, hogy a Radičová-kormány idején elengedtek neki több millió korona értékű fizetései meghagyásokat, illetve az utólag kivetett adót. „Ezek kifizetése ellen legálisan küzdöttem, többször is fellebbeztem. Kihasználtam minden legális eszközt, és végül nyertem. Mi rossz van ebben?” – tette fel a költői kérdést Matovič.  Az Egyszerű Emberek elnöke a mai sajtótájékoztatón újra elmondta: nem emlékszik, hogy visszalépett volna az adásvételi szerződéstől. A Fico által idézett, Pavol Vandáknak írt levélben az szerepel, hogy a könyvelési dokumentáció kézbesítésének pillanatában visszalép a szerződéstől, tegnap viszont a kormányfő még azt állította, hogy a könyvelés a papírgyűjtésben végezte – mutatott rá Matovič.  Fico újabb bizonyítékai Matovič ellen Robert Fico miniszterelnök tegnap adócsalással vádolta meg  Igor Matovičot, az OĽaNO elnökét. Fico szerint 2008-ban Matovič el akarta fedni törvénytelen ügyleteit, amihez egy stróman szolgálatait vette igénybe. Most újabb bizonyítékokkal állt elő, melyek szerinte igazolják a vádakat.

A miniszterelnök tegnap egy 2008-as ügyet húzott elő, amikor Igor Matovič 122 millió koronáért (kb. 4 millió euró) eladta regionPress nevű cégét alkalmazottjának, Pavel Vandáknak, és az adásvétel napján 121 millió koronát utalt át a cég számlájáról saját magánszámlájára. További egy millióra készpénz formájában tartott igényt. Mindez egy nappal egy bejelentett adóellenőrzés előtt történt. Matovič átadta az új tulajdonosnak a cég teljes könyvelési dokumentációját, amelyet azonban Vandák később megsemmisített: az iratok a papírgyűjtésben végezték. Robert Fico szerint Matovič később visszavonta az adásvételi szerződést. Ezt egy Pavel Vandáknak írt levél másolatával, illetve egy telefonbeszélgetés felvételével is igazolni tudja, melyben Matovič közli az adóhivatallal, hogy eláll a szerződéstől. A miniszterelnök szerint az egész tranzakció csupán színjáték volt. Fico szerint Matovič akkor sem mondott igazat, amikor azt állította, hogy az adásvételért járó egymillió koronát nem kapta meg. Fico bemutatott egy számlát, melyet Vandák állított ki Matovič nevére 348 000 korona értékben. Fico állítja: a Radičová-kormány idején elengedték Matovič büntetését, és a cégére utólag kivetett adót is.  A kormányfő egyelőre nem tett feljelentést, arra vár, hogy a hatóságok maguktól indítsanak eljárást.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »