Erdogan megint beszólt Putyinnak

A török elnök elszámoltatná Oroszországot és inváziónak nevezte az orosz beavatkozást Szíriában.A török elnök elszámoltatná Oroszországot és inváziónak nevezte az orosz beavatkozást Szíriában. – See more at: http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/erdogan-megint-beszolt-moszkva-es-damaszkusz-400-ezer-ember-halalaert-felelos/recep-tayyip-erdogan-torokorszag-oroszorszag-sziria-sziriai-helyzet-sziriai-konfliktus-sziriai-polgarhaboru#sthash.2nGWwYpQ.dpuf

A török elnök szerint el kell számoltatni Oroszországot a Szíriában megölt emberek ügyében, mert „Moszkva és Damaszkusz együtt 400 ezer ember haláláért felelős”.

Recep Tayyip Erdogan egy pénteki szenegáli sajtótájékoztatón azt is állította, hogy Oroszország inváziót hajt végre Szíriában, és azzal is megvádolta, hogy „kirakatállamot” akar létrehozni régi szövetségese, Bassár el-Aszad szír elnök számára. A török államfő nevetségesnek minősítette azt a moszkvai állítást, hogy Törökország akarja megtámadni Szíriát.

Erdogannak az ilyen megjegyzései valószínűleg tovább dühítik Moszkvát – jegyezte meg a Reuters hírügynökség. A két ország viszonya tavaly novemberben éleződött ki, miután a török légierő lelőtt egy orosz harci repülőgépet, mert Ankara szerint megsértette a török légteret. A szíriai polgárháborúban az ellentétes oldalon állnak, s az orosz beavatkozás Damaszkusz javára változtatta meg az erőviszonyokat.

MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »