Fico szívesen lenne újra miniszterelnök

Robert Fico elképzelhetőnek tartja, hogy a parlamenti választások után ellenzéki képviselőként lenne jelen a parlamentben.

„Természetesen úgy állok hozzá a választásokhoz, hogy ez a lehetőség is fennáll. Nekünk azonban egyértelmű terveink vannak: megnyerni a választásokat úgy, hogy lehetőségünk legyen tárgyalni a kormányalapításról” – mondta Fico.

Fico egyértelmű célja, hogy ha a Smernek elég támogatottsága lesz a kormányalapításban, újra miniszterelnökként tevékenykedhessen. „Ez legitim és egyértelmű. A célunk világos: nyerjük meg a választást és tárgyalhassunk a kormányalapításról” – tette hozzá a miniszterelnök.

A parlamenti választások után a Smerre gyűlés vár, ahol kiértékelik a választásokat és megállapítják, hogy a párt jelenlegi vezetőségének van-e bizalma. „Ha van bizalma, akkor további négy éven keresztül így fog dolgozni” – folytatta Fico.

A parlamentben Pavol Paška idő előtt elvesztette pozícióját. Mint a párt alelnöke, a párton belüli munkával lett megbízva. „Pavol Paška a párt alelnöke. Várjuk meg a választások eredményét, most még nem szeretném értékelni egyik politikus munkáját sem. Mindenkinek megvan a saját helye, hogy mit hoz az élet, nem tudom. Nem foglalkozom azzal, hogy ki hol lesz. A politika így nem működhet. A politikát nem lehet személyesíteni, hogy lesz-e valakiből miniszter, vagy nem. A politika a célok eléréséről szól” – nyomatékosította Fico.

A miniszterelnöknek fontos, hogy csapatában jó kapcsolatok legyenek. „A Smer hihetetlenül stabil párt. Semmilyen frakciókkal, vagy platformokkal nem küszködünk. Egy hajóban evezünk. A döntéseket nem formális atmoszférában hozzuk meg” – fejezte be Fico.

Parameter.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »