Nem a jó embert választották meg: bukták az EU-s pénzt

„A Besztercebánya megyében élőknek ezt tudomásul kell venniük. Ez az eredménye annak, hogy azt választották a megye élére, akit. Sok sikert kívánok a megyének, de pénz nélkül” – mondta a szlovák fölgművelésügyi minszter.

„A Besztercebánya megyében élőknek ezt tudomásul kell venniük. Ez az eredménye annak, hogy azt választották a megye élére, akit. Sok sikert kívánok a megyének, de pénz nélkül” – mondta a szlovák fölgművelésügyi minszter. Minderről az Új Szó számolt be.

A földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztérium felhívásban tájékoztatta az egyes városokat és községeket az európai uniós támogatások igénylésének feltéteiről a Regionális Operatív Program keretében. Az önkormányzatok összesen 2,1 milliárd euróra pályázhatnak. A támogatásra minden megye jogosult, a besztercebányait kivéve. Ľubomír Jahnátek miniszter a döntést azzal indokolta, hogy a Besztercebánya megyei önkormányzat, melynek Marián Kotleba áll az élén, feketén alkalmaz testőröket. „Az a kérvényező, aki feketén alkalmaz bárkit – és ebben az esetben ez evidens -, nem jogosult semmilyen anyagi támogatásra” – jelentette ki Jahnátek.  Hozzátette: Besztercebánya megye öt évre „kiütötte” magát. Nem kap pénzt a másod- és harmadosztályú utak javítására, de a nyugdíjas otthonok vagy a gyermekotthonok működtetésére sem. „A Besztercebánya megyében élőknek ezt tudomásul kell venniük. Ez az eredménye annak, hogy azt választották a megye élére, akit. Sok sikert kívánok a megyének, de pénz nélkül” – mondta a minszter.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »