A Magyar Mozgalom és a VMDK folytatta az egyeztetéseket

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége  és a Magyar Mozgalom képviselői folytatták azt a megbeszélés-sorozatot, amely a közelgő választásokon való esetleges közös és együttest fellépést, részvételt célozza meg.

A MM tagjai tájékoztatták a VMDK képviselőit arról, hogy a Magyar Mozgalom még nem hozta meg döntését a választásokon való részvételről.

A tárgyaló felek egyetértéssel nyugtázták, hogy az előző megbeszélésen megfogalmazott nemzeti minimummal kapcsolatban minden érdekelt fél egyetért, e tekintetben további konzultációkra, megbeszélésekre nincs szükség.

A VMDK és Magyar Mozgalom továbbra is nyitott mindazoknak a beszélgetéseknek a folytatására, amelyeket egyik vagy másik szervezet az elmúlt hetekben kezdeményezett, illetve lefolytatott.

A mai tárgyalásokon egyértelművé vált az is, hogy a két fél között a tekintetben sincs különbség, hogy az önkormányzati választások esetében fontosnak tartják más polgári csoportokkal, illetve civil szervezetekkel való együttműködést is.

A tartományi választások kapcsán elvi egyetértés mutatkozott abban, hogy önálló, magyar lista indítására van szükség, míg a köztársasági választások tekintetében további konzultációk szükségesek.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »