Belgrád hallani sem akar a vajdasági rendőrségről

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) képviselői a szerbiai parlament ülésére benyújtott módosítási indítványukban azt javasolták, hogy alakítsák meg a vajdasági rendőrséget, s a javaslatra reagált Nebojša Stefanović belügyminiszter is.

“Remélem, soha semmilyen vajdasági rendőrség nem lesz, lesz szerb rendőrség és a szerb rendőrség lesz Vajdaságban és Szerbia más részein is”, mondta Stefanović.

Dejan Čapo, a LSV képviselője elmondta, pártjának nem az a kívánsága, hogy párhuzamos alakulatok jöjjenek létre, csak önálló szervezeti egységet szeretnének Vajdaság számára, hozzátéve, hogy Szerbia északi részén a közbiztonság nagyobb volt, míg létezett a vajdasági rendőrség. A liga javasalata, hogy az egység központja Újvidéken legyen, s egy titkár irányítsa, akit a tartományi kormány javaslatára a belügyminiszter nevez ki.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »