Ráment a rendőrség a kétnyelvű aktivistákra

Elkapták az anonim aktivistákat? Információink szerint a hétvégén több helyen is akcióba lépett a Kétnyelvű Dél-Szlovákia. Facebookon megosztott posztjuk alapján a rendőrökkel is meggyűlt a bajuk. FRISS: A KDSZ aktivistái felfedték kilétüket, minderről az Új Szó számolt be. A Kétnyelvű Dél-Szlovákia anonim aktivistái a hétvégén ismét magukra húzták piros „monterkáikat”. A Facebookon az elmúlt napokban több poszt is figyelmeztetett rá, hogy újabb kétnyelvűsítési akciókkal készülnek.

Információink szerint a hétvégén több helyen is megjelentek, legalább egy helyszínen viszont a rendőrök is vártak rájuk. „Újra kiálltunk a kétnyelvűségért és a rendőrségi fellépés sem állított meg minket” – áll a KDSZ oldalán található posztban, további részleteket estére ígértek.

A KDSZ-nek eddig csak „közvetett” módon gyűlt meg a baja a hivatalos szervekkel. Miután 2013 őszén Pereden lecserélték a települést jelző szlovák táblát Tešedíkovóról Peredre, egy ideig úgy tűnt, ismeretlen tettes ellen eljárás indulhat az ügy miatt. Ebből végül semmi sem lett.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek