Szabadka: tízmilliós segítség a kis- és középvállalkozásoknak

A szabadkai önkormányzat pályázatot írt ki kis- és középvállalkozások, vállalatok és földműves szövetkezetek hitelkamatainak társfinanszírozására, erre a célra tízmillió dinárt választanak majd ki a költségvetésből.

A támogatás a vajdasági garanciaalappal együttműködésben realizálódik, s 5000-től 50 ezer euróig terjedő összegű hitelek kamatának egy részét finanszírozzák majd eszközvásárlás esetén.

„A vállalkozóknak, illetve a vállalatoknak át kell adniuk egy hitelkérelmet egy olyan kereskedelmi bankban, amely szerződésben áll a vajdasági garanciaalappal. Szabadkán ezek az AIK Bank, a Credit Agricole és a Banca Intesa”, mondta el az igénylés menetéről szólva Ljuben Hristov, a szabadkai polgármester kisvállalkozásokkal foglalkozó segédje.

Az igénylők csak azt követően írhatják alá a támogatási szerződéseket a polgármesterrel, ha a hitelt a bank megítéli és a garanciaalap is jóváhagyja. A kamatok első felét a város állja, a másik felét pedig maguk a vállalkozók.

A programnak köszönhetően a vállalkozók új felszerelést vásárolhatnak majd, illetve kedvezőbb feltételek mellett vehetnek fel hiteleket: hat helyett mintegy három százalékos kamattal kell majd számolniuk, írja a Novosti.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek