Új terrorelhárítási szervezetet hoz létre a Fehér Ház

A terrorista csoportok – köztük az Iszlám Állam nevű terrorszervezet – amerikai befolyásának visszaszorítására új szervezetet hoz létre az amerikai kormányzat.

Az új szervezetet – melynek neve Erőszakos Szélsőségesség Elleni Védekezés különleges egysége, az angol elnevezés kezdőbetűivel: CVE – a Belbiztonsági Minisztérium keretein belül alakítják ki, vezetői ennek a minisztériumnak és az igazságügyi tárcának a szakemberei lesznek, de munkájában részt vesz majd a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), a Nemzeti Terrorelhárítási Központ és más szövetségi intézmények.

„Az erőszakos szélsőségesség közömbösítése parancsolóvá vált belbiztonságunk szempontjából, s ez olyan küldetés, amely mellett személyesen elköteleztem magamat” – olvasható Jeh Johnson belbiztonsági miniszter közleményében.

A dokumentumban hangsúlyozta az új szervezet jelentőségét Loretta Lynch igazságügyi miniszter is. „Az új egység lehetővé teszi a szövetségi kormánynak, hogy hatékonyabban segíthesse a helyi erőfeszítéseket az erőszakos szélsőségesség visszaszorítására” – fogalmazott a miniszter-asszony.

Az új szervezet létrehozása mellett az amerikai kormány pénteken bejelentette: a külügyminisztérium egy új központot hoz létre, amely lehetővé teszi majd, hogy ne csak az amerikai külügyminisztérium fogalmazzon meg egy-egy ügyben üzenetet, hanem nemzetközi partnerei is hallathassák hangjukat.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »