Ficóék politikai manipulációt folytatnak – véli Kiska

A párizsi terrorcselekményeket a menekülthullám következményeként beállítani nem több, mint politikai manipuláció – mondta újévi beszédében a köztársasági elnök. Az Új Szó sorait idézzük.

Andrej Kiska újévi beszédében a menekültválságot is megemlítette, elítélve mindazokat, akik összekötik a migránshullámot és az Európát sújtó terrorcselekményeket. Szerinte akik a menekülthullámból vezetik le a terrorizmust, politikai manipulációt folytatnak – ezzel közvetve Robert Fico kormányát is kritizálta az államfő. Kiska szerint a terroristák érdeke, hogy a menekültekre potenciális elkövetőként tekintsenek az emberek.

A szlovák elnök szerint a migránshullám nem érintette Szlovákiát annyira, hogy emiatt háttérbe kerüljenek hazai problémáink. „Nem volt ok arra, hogy az év nagy részében a háttérbe szorítsa hazai gondjainkat” – véli Kiska.

Az államfő kitért a márciusi parlamenti választásokra is, kiemelve két területet: az egészségügyet és az alapiskolai oktatást. „Nincs még egy olyan rendszer, amelyben annyi káosz, átláthatatlan érdek és rendetlenség találkozik, mint az egészségügyben” – fogalmazott Kiska.

Kitekintő / Új Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »