Ki válthatja le Fico kormányfőt?

A szlovákiai választópolgárok több mint harmada szerint senkinek sincs esélye leváltani Robert Fico kormányfőt. A legnagyobb esélye erre Radoslav Prochádzkának van.

A SITA hírügynökségnek a Polis ügynökség végzett felmérése szerint a választópolgárok 31 százaléka gondolja úgy, hogy a Sieť elnöke válthatja le a miniszterelnököt. A harmadik legesélyesebb Andrej Danko (SNS) 18,9 százalékkal, a negyedik helyen pedig Bugár Bélát (Híd) jelölték meg a válaszadók (16,4%). Ján Fígeľ, KDH elnöke az ötödik helyen végzett (8,1%), az SaS elnöke, Richard Sulík a hatodik (3,3%), Igor Matovič (OĽaNO – NOVA) pedig a hetedik (2 %).

Ha a pártok sorrendjét nézzük, akkor is a Sieť végzett az első helyen (51 százalék), majd a KDH (23,2 százalék), az SNS (21,4 százalék) és a Híd (21 százalék) következik.

A válaszadók értékelhették a politikai pártok idei teljesítményét is, az iskolákban használatos 1-5-ös skálán. A legjobb eredményt a Smer érte el (2,68-as értékelés), a második helyen a Híd végzett (2,87), a harmadik a SNS (3,09), míg a negyedik helyen a Sieť végzett.

A felmérést a Polis ügynökség végezte, december 11-18. között, 1422 választópolgár megkérdezésével.

Új Szó / SITA

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »